Om Lunds Schackklubb

Lunds skönaste schackklubb

Varje onsdag spelar vi en blixtturnering (snabb-schack) klockan 19.30 - ca 21.30 i våra mysiga lokaler i Vänskapens hus, Bredgatan 19 i Lund. Ni är välkomna att spela med oss!

Börja spela?

Gillar du schack, men känner att du inte nödvändigtvis måste bli expert på spelet, så är Lunds schackklubb en perfekt klubb för dig! Vi spelar för nöjes skull, skämtar och har trevligt.

Viktigt om Corona

Vi hade vår sista träning på plats onsdagen 18/11. Vi fortsätter nu vårt spelande online via chess.com

För att delta på onsdagarna så gör ni följande:

1. Skapa ett konto på chess.com
  2. Ansök om medlemsskap på Lunds Schackklubb (kostnadsfritt)
  3. På onsdagar, ca 15-30 minuter före turneringen så hittar ni turneringen genom att:
    1. Klicka på spela (notera, på spela, inte någon underkategori)
    2. Klicka på turnering i listan till höger
    3. Ni bör kunna hitta "Onsdagsblixten" i 2 utformningar där.
    4. Registrera er på turneringen.

Vill ni även delta i vår chatt (microfon och hörlurar) så kontakta oss så hjälper vi er.

Väl mött.

För nya spelare, barn och ungdomar

I mån av intresse och möjlighet håller vi utbildning för våra medlemmar onsdagar mellan ca 18.30 - 19.30. Vi introducerar spelet och hjälper er förstå grundläggande strategi och taktik.

Ingen förkunskap krävs, men kontakta oss gärna innan ni kommer för att säkra att vi faktiskt har utbildning den dagen.

Seriespel

Vi spelar seriematcher mot regionala schackklubbar runt om i Skåne. Vi spelar i division 2 i allsvenskan. Resultat finns på schack.se