Om Lunds Schackklubb

Lunds skönaste schackklubb

Varje onsdag spelar vi en blixtturnering (snabb-schack) klockan 19.00 - ca 21.00 i våra mysiga lokaler i Vänskapens hus, Bredgatan 19 i Lund. Ni är välkomna att spela med oss!

Börja spela?

Gillar du schack, men känner att du inte nödvändigtvis måste bli expert på spelet, så är Lunds schackklubb en perfekt klubb för dig! Vi spelar för nöjes skull, skämtar och har trevligt.

Corona

På grund av Corona-viruset så pausar vi vårt spelande fram till att risken minskat. För nya spelare som är intresserade av att spela, vänligen kontakta Patrik Lysenius med ert intresse, så meddelar vi er när vi kommer igång igen.
Fram tills att Corona har lagt sig så kommer vi spela via online Chess.com. För de som önskar delta så kan vi även snacka och skoja via Skype. Meddela gärna om ni vill vara med!

Vi hoppas att ni håller er, era vänner och familjer säkra, och att detta är över så snart som möjligt!

För nya spelare, barn och ungdomar

I mån av intresse och möjlighet håller vi utbildning för våra medlemmar onsdagar mellan ca 18 - 19. Vi introducerar spelet och hjälper er förstå grundläggande strategi och taktik.

Ingen förkunskap krävs, men kontakta oss gärna innan ni kommer för att säkra att vi faktiskt har utbildning den dagen.

Seriespel

Vi spelar seriematcher mot regionala schackklubbar runt om i Skåne. Vi spelar i division 3 i allsvenskan. Resultat finns på schack.se